Label


Bu bölümde yazarlara makale gönderiminden yayım oluncaya kadar devam eden süreçle ilgili bilgi verilmektedir: Buna göre,

1.Tigin'e gönderilecek makale  dergi sistemi  üzerinden  üye olunduktan sonra sistem üzerinden yükleyerek gönderilmelidir. Mail yoluyla başvuru kabul edilmemektedir.

2.Yayım sürecindeki tüm iletişimler e-posta ve web sitesi aracılığıyla yapılmaktadır. Tigin'le  iletişim  için tiginsocialsciencesjournal@gmail.com  adresi kullanılmalıdır. 

3. Makaleler,  Tigin yazım kurallarına uygun yazılmalıdır. Makale şablonuna uygun olmalıdır.

4.Tigin, yazım kurallarına uygun olmayan makaleler değerlendirilmeye alınmadan geri iade edilecektir.

5. Tigin’e gönderilen makaleler yayın etiğine uygun olmalıdır.

6. Makale göndermek isteyen yazarlar tüm bilgilerini kullanarak dergi sistemine üyeliklerini tamamlamış olmalıdır. Bu bilgilerin doğruluğunun sorumluluğu yazarlara aittir. Gerçek dışı bilgi vererek yayım  sürecini yanıltma girişiminde bulunan yazarlara hukuki işlemler başlatılacaktır.

7.Degiye yollanan  makaleler özgün olmalı ve  hiç bir yere yayınlanmak üzere gönderilmemiş ve yayınlanmamış olmalıdır.

8. Yazarlar makalelerini gönderirken makalenin  “intihal” raporunu da sisteme yüklemelidirler. İntihal raporu alamayan yazarların makalelerinin benzerlik raporu  dergi editörlüğü tarafından ücretsiz alınacaktır. Benzerlik oranı %20’yi  geçen makaleler başvuru aşamasında red edilecektir.

9.Yayımlanan makalelerin yayım hakkı Tigin’e aittir. Yayımlanan makalelerin tüm etik sorumluluğu ise makale  yazar(lar)a aittir. Yazarlar, telif hakkı ihlali, intihal veya diğer ihlallerle ilgili tüm sorumluluğu üstlenirler.

10. Tigin’e yazı göndermek isteyen yazarlar yukarıda bahs edilen yönergelere uymaya özen göstermelidir. Söz konusu yönergelere uymayan makaleler kabul edilmeyecek ve yazarına ade edilecektir.

11. Yazım kurallarında da belirtildiği gibi Tigin’de APA 7 yazım kuralları uygulanmakta olup makaleler bu sistemde  yer alan usul ve esaslara uygun olarak düzenlenmelidir.

12.Yazarlar hazırladıkları makalelerin dergi yazım ve dipnot verme kurallarına göre uygunluğundan sorumludur.

13. Yazar(lar) makalelerini gönderdikten sonra yayım sürecine uygun olarak gerekli adımları dergi editörlüğünün yönlendirmesiyle takip etmelidirler. Yazarlar süreci devam eden ya da tamamlanan makalelerini dergi editörlüğünden,  çıkacak ilk sayıda yayımlanmasını talep edemezler. Makalelerin hakem süreci sistem yoğunluğuna göre değişiklik göstermektedir.

14. Süreci tamamlanan bir makalenin hangi sayıda yer alarak yayımlanacağı  dergi editörlüğü ve yayım kurulunun  sorumluluğundadır.

14. Yayımlanan yazılara telif ücreti ödenmez.

15. Dergimize yollanacak makalelerin 10000 kelimeyi aşmaması önerilir.

16. Etik Kurul izni gerektiren makalelerde, izinle ilgili bilgiler (kurul adı, tarih ve sayı no) makalenin giriş bölümünde ayrıca makale ilk sayfasında  yer verilmelidir.